Tezaur Folcloric » Colectie de Aur

0
228

Cea mai apreciata emisiune dedicata folclorului romanesc autentic “Tezaur Folcloric” a fost si este o emisiune gandita, ingrijita si prezentata de celebra Marioara Murarescu.
Absolventa de Conservator cu note de 10 pe linie, Marioara a fost un descendent desavarsit a doi mari folcloristi romani, Emilia Comisel si Gheorghe Oprea, de la care a deprins modul de percepere si intelegere a folclorului autentic.

Toate acestea au ajutat-o in munca sa de cautator de talente pentru emisiunea pentru care si-a dedicat intreaga activitate si prin intermediul careia a descoperit si lansat talente mari ale folclorului romanesc ca Liviu Vasilica, Nicolae Furdui Iancu, Mariana Anghel, Ionut Fulea, Cornel Borza.

In continuare puteti viziona emisiuni de colectie cu celebra emisiune, printre altele si emisiuni in care debuteaza mari personalitati ale muzicii populare romanesti.

 

Editii de colectie ale emisiunii Tezaur Folcloric

Daca intampinati probleme in utilizarea acestui playlist (lista de redare) cititi urmatoarele instructiuni

Lista de redare contine 15 videoclipuri (durata: 1 ora, 22 de minute):

 1. Sofia Vicoveanca si Grigore Lese – emisiune realizata in primavara anului 1982 (primele inregistrari cu Grigore Lese)
 2. Liviu Vasilica si Grupul Teleormanul – In acest video prezentat in emisiune apare si ultimul interviu (min 7:30) cu regretatul Liviu Vasilica (decedat in 2004) – Cantece: Fir-ai tu sa fii de murg, Marine la nunta ta, As muri da nu acuma.
 3. Grigore Lese – Cantec despre Bucovina – Live
 4. Furdui IancuMariana Anghel & Dragan Muntean
 5. Concert Tezaur folcloric (1989) cu Ioan Bocsa, Nicolae Furdui Iancu & Dragan Muntean – primele melodii difuzate de TVR in zilele fierbinti ale lui decembrie 89’.
 6. Elisabeta Turcu-Juverdeanu – Primul Concert “Tezaur Folcloric” in anul 1988
 7. Mariana Ionescu Căpitănescu – Stele voi si luna lucitoare ( Filmare realizata in cadrul emisiunii “Tezaur folcloric” realizata de doamna Marioara Murarescu la Rimnicu Vilcea, in anul 1994 )
 8. Maria Ciobanu – Lie, ciocarlie (1988)
 9. Ethnos și Teleormanul (Sala Palatului, 2002)
 10. Parintele Cristian Pomohaci – Dragostea dintaia data (Emisiune omagiala cuTezaur Folcloricprilejul decorarii cu ordinul Steaua Romaniei, in grad de cavaler a doamnei Marioara Murarescu)
 11. Domnica Trop – Nu vine neica, nu vine
 12. Laura Lavric & Mioara Velicu (1988) cu Orchestra Radiodifuziunii Romane condusa de Paraschiv Oprea
 13. Lucretia Ciobanu – Pleaca oile la munte
 14. Leontina Farcas, Veta Biris & Nicolae Furdui Iancu
 15. Dan Doboș (Editie de Paste 2011)

Etichete: arhiva Tezaur Folcloric cu inregistrari, Marioara Murărescu, emisiuni de folclor, colectia tezaur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here