Tezaur Folcloric » Colecție de Aur

0
244

Cea mai apreciată emisiune dedicată folclorului românesc autentic “Tezaur Folcloric” a fost o emisiune gândită, îngrijită și prezentată de celebra Marioara Murărescu.
Absolventa de Conservator cu note de 10 pe linie, Mărioara a fost un descendent desăvârșit a doi mari folcloriști români, Emilia Comișel și Gheorghe Oprea, de la care a deprins modul de percepere și înțelegere a folclorului autentic.

Toate acestea au ajutat-o în munca sa de căutător de talente, pentru emisiunea căreia și-a dedicat întreaga activitate profesională, descoperind și lansând talente mari ale folclorului românesc precum Liviu Vasilică, Nicolae Furdui Iancu, Mariana Anghel, Ionuț Fulea, Cornel Borza.

În continuare puteți viziona videoclipuri de colecție cu celebra emisiune, printre altele și fragmente ale emisiunilor în care debutează mari personalități ale muzicii populare românești.

Ediții de colecție ale emisiunii Tezaur Folcloric

Dacă întâmpinați probleme în utilizarea acestui playlist (listă de redare) citiți următoarele instrucțiuni.

Lista de redare conține 15 videoclipuri (durata: 1 oră, 22 de minute):

 1. Sofia Vicoveanca și Grigore Lese – emisiune realizată în primăvara anului 1982 (primele înregistrări cu Grigore Lese)
 2. Liviu Vasilică și Grupul Teleormanul – În acest video prezentat apare și ultimul interviu (min 7:30) cu regretatul Liviu Vasilică (decedat în 2004). Cântece: Fir-ai tu să fii de murg, Marine la nunta ta, Aș muri da nu acuma.
 3. Grigore Lese – Cântec despre Bucovina – Live
 4. Furdui IancuMariana Anghel & Dragan Muntean
 5. Concert Tezaur folcloric (1989) cu Ioan Bocșa, Nicolae Furdui Iancu & Drăgan Muntean – primele melodii difuzate de TVR în zilele fierbinți ale lui decembrie 89’.
 6. Elisabeta Turcu-Juverdeanu – Primul Concert “Tezaur Folcloric” în anul 1988
 7. Mariana Ionescu Căpitănescu – Stele voi și luna lucitoare ( filmare realizată în cadrul emisiunii “Tezaur folcloric” realizată de doamna Marioara Murărescu la Rîmnicu Vîlcea, în anul 1994 )
 8. Maria Ciobanu – Lie, ciocârlie (1988)
 9. Ethnos și Teleormanul (Sala Palatului, 2002)
 10. Părintele Cristian Pomohaci – Dragostea dintâia dată (Emisiune omagială cuTezaur Folcloricprilejul decorării cu ordinul Steaua României, în grad de cavaler a doamnei Mărioara Murărescu)
 11. Domnica Trop – Nu vine neica, nu vine
 12. Laura Lavric & Mioara Velicu (1988) cu Orchestra Radiodifuziunii Romane condusă de Paraschiv Oprea
 13. Lucreția Ciobanu – Pleacă oile la munte
 14. Leontina Fărcaș, Veta Biriș & Nicolae Furdui Iancu
 15. Dan Doboș (Ediție de Paste 2011).

Etichete: arhiva Tezaur Folcloric cu inregistrari, Marioara Murărescu, emisiuni de folclor, colectia tezaur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here