Orchestra de muzică populară “Frații Advahov”

0
6

Fără doar și poate în top 3 orchestre de muzică populară, Orchestra Municipală din Chișinău a fraților Vasile și Vitalie Advahov și-a câștigat renumele prin măiestria interpretației, seriozitatea de care au dat dovadă și fructuoase colaborări alături de nume cunoscute din întreaga Românie.

Vasile și Vitalie Advahov au pus bazele orchestrei municipale de muzică populară în anul 2005. În cadrul orchestrei activează muzicanți din foarte multe familii lăutărești din Republica Moldova, dintre care amintim: familia Ciobanu, Boldumea, Hanganu, Duminică, Ştefăneţ, Guţanu, Panainte, Mihalache, Cipilenco, Fieraru, la care se adaugă bineînțeles Vasile și Vitalie, descendenți la rândul lor dintr-o familie de profesori din Cahul.
Tatăl, Vasile Advahov, profesor de acordeon, a absolvit în 1978 Institutul de Arte de la Chișinău, clasa acordeon și dirijat – orchestră, după care a organizat o orchestră în care a adunat lăutarii din sud, având colaborări inclusiv cu Dumitru și Gheorghe Botgros, tatăl și fratele maestrului Nicolae Botgros. Practic el a fost mentorul celor doi pe care i-a îndrumat către studiul instrumentelor, Vitalie la acordeon și Vasile la vioară, fără a îi menaja în toată evoluția lor profesională, fiind în același timp profesorul și criticul lor.

După absolvirea Conservatorului, cei doi au organizat un taraf, compus din 5 muzicanți. Cu timpul, datorită succesului avut, componența echipei s-a mărit în așa fel încât în anul 2005 s-a trecut în mod natural la statutul de orchestră. Astfel, s-a fondat în Chișinău Orchestra Municipală “Frații Advahov” debutând cu albumul “Lume nu mă judeca”, realizat în colaborare cu Zinaida Julea. În prezent orchestra fraților Advahov are în componență peste 40 de instrumentiști și colaborează cu interpreți români foarte cunoscuți precum: Irina Loghin, Andra, Zinaida Julea, FuegoNicolai Furdui Iancu, Igor Cuciuc, Adriana Antoni și lista poate continua.

Frații Advahov – Colaj cu Muzică Populară Instrumentală de colecție

Dacă întâmpinați probleme în utilizarea acestui playlist (listă de redare) citiți următoarele instrucțiuni.
Lista de redare conține 30 de videoclipuri (durata: ~ 1 oră și 30 de minute):

 1. Hora li Vasile
 2. În Gară la Leordeni
 3. Hangul
 4. Bătuta lui Drosu Acordeon
 5. Olăreasca
 6. Hora de la Mărgineni
 7. Ca în zi de sărbătoare
 8. Sârba Moldovenilor și Joc Mare
 9. Suită Orchestrală
 10. Ruslan Andreev și Orchestra Fratilor Advahov – Hora de Concert
 11. Hora Pompierului
 12. Brâul de la Izvoraș
 13. Suită Orchestrală
 14. Orchestra fraților Advahov & Orchestra Plai Moldovenesc – Potpuriu
 15. Hora Stacato
 16. Vitalie Advahov – Supărat am fost de mic ( Vasile Pandelescu)
 17. Ciocârlia
 18. Hora cu strigături
 19. În gară la Leordeni
 20. Hora Fetelor
 21. Bătuta de la Salcea
 22. Hora Mare
 23. Sârbă și horă
 24. Suită De Concert
 25. Hora Spicato
 26. Suită
 27. Geamparale
 28. Orchestra Fraților Advahov – Intro Suită Instrumentală
 29. Vitalie Advahov- În Memoria lui Nicolae Sulac
 30. Vasile Advahov la 12 ani

Legături externe:

Etichete: advahov orchestra, advahov fratii, Orchestra Frații Advahov, orchestra fratilor advahov, fratii Advahov, Frații Advahov. vasile Advahov, Vitalie Advahov, colaj, muzica populara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here