Andreea Voica

0
266

Nascuta si crescuta cu dragoste pentru cantecul, jocul si traditiile banatene, Andreea Voica (n. 16 august 1975, Resita) este una dintre putinele interprete careia frumusetea, inteligenta si vocea i-au fost daruite pentru a aduce o raza de lumina in sufletul romanilor de pretutindeni.

Cantecul popular a fermecat-o de mica, ajungand la varsta de 6 anisori sa urce pentru prima data pe scena Casei de Cultura din Resita. In timpul unui spectacol sustinut de Nicoleta Voica, dorind cu ardoare sa cante spectatorilor prezenti si nefiind bagata in seama de mama sa, care credea ca doreste sa se joace, incearca printr-o scurta reprezentatie si reuseste sa castige simpatia membrilor orchestrei. La insistentele acestora intra pe scena si cucereste publicul cu cele trei cantece pe care le invatase pana atunci .Talentul si dezinvoltura de care a dat dovada au convins-o pe Nicoleta Voica sa o inscrie la Casa Pionierilor din localitate, in al carei ansamblu folcloric a inceput sa activeze atat ca interpeta cat si ca dansatoare. La varsta de 7 ani apare pentru prima data la Televiziunea Romana, intr-o emisiune a doamnei Eliza Stan. In anii urmatori colaboreaza cu numeroase ansabluri alaturi de care participa la festivaluri si spectacole, ajungand la varsta de 12 ani sa participe, in calitate de colaborator permanent, la turneele legendare sustinute in Banatul de dinaintea anilor 90′, cantant alaturi interpretii ansamblului “Doina Banatului” precum Ileana Maciovan, Nicoleta Voica ori Petrica Moise.

La varsta de 14 ani lanseaza primul ei album intitulat “Soare rasarit”. Un an mai tarziu, imediat dupa caderea comunismului, a plecat la studii in America. Dupa terminarea liceului urmeaza profilul business-management la “St. John’s University” unde isi definitiveaza studiile, terminand cu titlul onorific “summa cum laude” (exceptional). Constienta ca dupa terminarea studiilor se va intoarce inapoi in Romania, incearca in toti acesti ani petrecuti departe de tara sa mentina legatura cu muzica banateana si cu romanii din locurile natale. Astfel, in perioada de studii le canta romanilor din America iar in fiecare vacanta revenea in tara unde sustinea spectacole si inregistra noi albume, reusind astfel sa ramana in inima si memoria fanilor sai.

La varsta de 17 ani, intr-una dintre aceste vacante, il va cunoaste pe viitorul sau sot, acordeonistul sarb Deian Galetin, alaturi de care a trait pana in prezent o frumoasa poveste de dragoste. Dupa terminarea facultatii se intoarce definitiv in tara, se casatoreste si se muta alaturi de Deian in Timisoara. Impreuna cu el isi continua si dezvolta cariera muzica si adauga discografiei sale noi si noi melodii, ajungand pana in prezent sa aiba, pe langa numeroasele colaborari cu alti interpreti, o colectie personala de zece albume:

 • “Soare rasarit” – 1990 – Caseta
 • “Cateodata-s suparata” – 1992 – Caseta
 • “M-o facut mama asa” – 1993 – Caseta
 • “Traiu’ din copilarie” – 1994 – Caseta Audio, Andreea si Nicoleta Voica
 • “Canta bagea cant si eu” – 1995 – Caseta
 • “Cine-o lasat dor pe lume” – 1996 – CD
 • “De cand ma stiu am cantat” – 1998 – CD
 • “Bagita seara se lasa” – 2000 – CD
 • “In Banat la mine-acasa” – 2005 – CD
 • “Lume buna, lumea mea / Ma inchin in fata ta” – 2010 – Cd

Mandra si ambitioasa, Andreea si-a creat de-a lungul carierei propriul stil interpretativ, delimitandu-se de personalitatea scenica a mamei sale pe care desi o admira nu a copiat-o niciodata. Opera sa populara a propulsat-o in topul interpretilor banateni, daca nu chiar in varful lor, culegand lauri folclorului banatean in cele peste trei decenii de activitate.Andreea Voica

“Va multumesc ca ma iubiti… fara voi Andreea Voica nu ar exista si pentru asta ma inchin in fata dumneavoastra si va daruiesc tot ce am eu mai sfant pe lume: cantecul meu …”

Andreea Voica – Muzica Banateana de ascultare

Daca intampinati probleme in utilizarea acestui playlist (lista de redare) cititi urmatoarele instructiuni.
Lista de redare contine 7 melodii (durata: 23 de minute):

 1. In Banat la mine acasa
 2. Ce-ar fi bage lumea
 3. Mama azi cu drag iti cant
 4. Doamne anii mi-or trecut
 5. Lumea crede ca mi-i bine
 6. Inimioara, inimioara
 7. Cine are dor si drag (Doina live)

Andreea Voica – Muzica Banateana de petrecere

Daca intampinati probleme in utilizarea acestui playlist (lista de redare) cititi urmatoarele instructiuni.
Lista de redare contine 6 melodii (durata: ~ 20 de minute):

 1. Ardeleana pe picior
 2. Petre, Petre
 3. Bage mandu banatan
 4. De cand ma stiu am cantat
 5. Da Doamne la lume bine (Live)
 6. Doamne multi prieteni mi-ai dat

Andreea Voica – Colaj cu Muzica Live

Daca intampinati probleme in utilizarea acestui playlist (lista de redare) cititi urmatoarele instructiuni.
Lista de redare contine 2 colaje: (durata: 2 ore, 45 de minute):

 1. Colaj de 8 martie 2014 – 1:32:13
 2. Balul portului Popular – Doine interpretate de Andreea Voica Live – 13:16Legaturi externe:

Etichete: colaj Andreea Voica, brauri, ardelene, AndreeaVoica, Andrea Voica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here