Andra

Andra provine dintr-o familie unde traditia muzicala s-a mostenit din generatie in generatie. Toti cei patru copii ai familiei sunt solisti cunoscuti la nivel regional sau national precum Andra si Sandel. Calitatile vocale ii permit cunoscutei artiste sa abordeze genuri muzicale diferite: pop, r&b, lautareasca si chiar muzica populara.
Putini cunosc ca inceputurile artisticei ale Andrei sunt strans legate de muzica noastra traditionala. Recunostinta fata de ceea ce i-a oferit acest gen muzical a venit odata cu lansarea proiectului muzical “De la frate la sora” (2007), realizat alaturi de Sandel Mihai. Acest album, care contine atat duete cat si melodii interpretate individual, este unul de suflet datorita faptului ca este realizat in familie; fratele artistei fiind compozitorul melodiilor si cel care a asigurat acompaniamentul acestora.

La scurt timp albumul a primit “Discul de aur”, apoi “Discul de platina” iar la data de 1 decembrie a aceluiasi an, Andra si Sandel, au primit din partea casei de discuri – “Discul de diamant”, premiu care se datoreaza vanzarilor record pe care le-au avut in acel an (a fost cel mai bine vandut album de muzica populara din anul 2007).

In continuare puteti asculta muzica populara cu Andra, melodii din albumul “De la frate la sora” si cantece populare celebre, ale marilor nostrii interpreti de muzica populara, precum “Mai tii mine mai draga Marie” ori “Marioara de la Gorj” sau “Ce frumoasa este viata”, interpretate de Andra in stilul caracteristic.

andra muzica populara

“Muzica folclorica a fost intotdeauna aproape de sufletul meu, mai ales ca eu am debutat, pe cand eram copil, ca interpreta de muzica populara. ” – Andra (Alexandra Irina Măruță, n. 23 august 1986, Campia Turzii)

Andra – Colaj cu Muzica Populara de Colectie

Daca intampinati probleme in utilizarea acestui playlist (lista de redare) cititi urmatoarele instructiuni
Lista de redare contine 9 videoclipuri (durata: 36 de minute):
  1. Omul cu inima rea
  2. Cantecele mele
  3. Dumnezeu imparte la tot omul
  4. Lucru mare-i omenia
  5. Cine Iubeste Si Lasa / Marioara de la Gorj (Colaj Maria Tanase)
  6. Cuvantul si omenia
  7. Andra & Sandel Mihai – Drumul vietii ne desparte
  8. Andra, Sandel & Aurora Mihai – Iarta frate ca sa fii iertat
  9. Mama, numai o fata ai (Marioara Tanase)

Legaturi externe:
(1) – Site-ul oficial al artistei;
(1) – Andra canta muzica populara impreuna cu Sandel Mihai.

S-ar putea sa va placa: Cantece banatene cu Achim Nica

Etichete: Andra muzica populara, Andra populara, muzica populara Andra.
 

SHARE
Previous articleAurel Tamas
Next articleCristian Pomohaci

4 COMMENTS

  1. ANDRA este pacat sa nu te preocupi in egala masura si de muzica populara. Succes si la cat mai multe cantece de muzica populara. Nu uita si de Sandel si Aurora. Merita promovati mai mult. Ce se intampla?

LEAVE A REPLY